Fotball og mote – to motsetninger

Det at fotballspillere generelt har mye penger er ingen hemmelighet. Lønningene deres er drøye, ekle og totalt unødvendig høye. Med disse pengene skulle man tro at de alle har skapet fylt til randen av godsaker i form av klær. Men har de det? Absolutt ikke. Det finnes ikke fotballspillere med bra stil. De drar inn flere millioner i løpet av ett år, men presterer likevel å drite seg ut når det gjelder valg av klær, og grunnen er simpel.

Det faktum at en ting er dyrt betyr ikke nødvendigvis at det er pent, og betyr på ingen måte at det du er garantert en god klesstil. Mote handler ikke om hvor mye penger du har brukt på klærne, men hvordan du bruker det du har. I tillegg går kvalitet inn som en stor faktor, som igjen berører sifrene på kvitteringen. Ergo; det må nesten være dyrt, men likevel ikke.

ÜBERHARRY: John Arne Riise med Christian Louboutin-sko til seks tusen kroner.

ÜBERHARRY: John Arne Riise med Christian Louboutin-sko til seks tusen kroner. Bukselengde?

Det er her fotballspillere ofte bommer gang på gang. Forrige uke kom en kjent norsk fotballspiller innom jobben. En liten mann, med et stort ego. En håpløs idiot med mer penger enn han i realiteten burde hatt. Tidligere Vålerenga-spiller, nå Esbjerg-spiller. Ihvertfall … Inn kom han med en kompis på slep. De snakket ikke med hverandre, og de få gangene det faktisk kom ord ut av han mumlet han, som om han ikke gadd å snakke. Som om han var for bra til å snakke. Ekkelt.

GUCCI: Ta en nærmere titt på setet. Gucci der og, ja. Stil.

GUCCI: Ta en nærmere titt på setet. Gucci der og, ja. Stil.

Jeg må være proff, så jeg sier jo hei, men jeg har absolutt ikke lyst til å hjelpe han. Han svarer meg ikke. Bare nikker overlegent. Er det meg han tøffer seg for? Er det sånn han er til vanlig? Uansett … Stilen hans er horribel. Det er ingenting som henger på greip, og han skal ha seg en Dsquared-bukse til lekne tre tusen. Han har råd til det, det tviler jeg ikke på, men han har på-ingen-mulig-måte lov til å gå med den.

Twitter

For å sette det på spissen. I det større bildet vet ingen hvem den såkalte kjente fotballspilleren er. Han er ingen stjerne, og kommer aldri til å bli det. Cristiano Ronaldo derimot, er, og vil i de neste årene være et ikon både på-og utenfor fotballbanen.

GUCCI: Mannen har ikke på seg annet. Foto: Scanpix

GUCCI: Mannen har ikke på seg annet. Foto: Scanpix

Her om dagen fikk jeg en henvendelse på Twitter der senderen spurte meg om stilen til Cristiano Ronaldo. Mannen som idag skrev under på en ny kontrakt med Real Madrid, og dermed kan skryte på seg tittelen verdens best betalte fotballspiller.

Svaret er enkelt. Nei. Aldri. Han har en elendig stil, og det er på grunn av det jeg skrev tidligere. Han presterer på ingen måte å kombinere det han har riktig, og han kler seg på en harry måte i tillegg. Hos Cristiano går det kun i merkeklær, og det er kun gigantene Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana og Gucci som er bra nok for han.

For å få poeng i min bok, må du vise at du kan gå med klær av denne kaliberen før du faktisk gjør det. Det er ikke så lett som å kjøpe meg seg et komplett plagg til flere hundre tusen kroner, og tro at med det så har du kjøpt deg en god klesstil. En god klesstil er lett å bemerke, og den er lett å dømme. Den må ha personlighet. Cristiano har en personlighet, det er ikke det jeg sier, men personligheten hans er harry.

Det finnes unntak, men det er få av dem. David Beckham har i mange år slitt med samme syndrom som Cristiano Ronaldo, men skal ha kudos for det han driver med nå. Men det finnes ingen som slår Andrea Pirlo. Verdens mest sexy fotballspiller. Hadde jeg bare vært homofil, Andrea …

My man, Pirlo.

My man, Pirlo, og Matri ved siden av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s