Ralph Lauren – Et allemannseie

I det siste har jeg fått et slags ambivalent forhold til Ralph Lauren. Deres emblem er å se på absolutt alle gutter i hele Norge, og har så til de grader blitt et tendensiøst allemannseie. Jeg så tidligere opp til Ralph Lauren sine Oxford skjorter, og brukte plagget med trolig verdens beste selvtillit. Nå føler jeg klesmerket har mistet sjarmen grunnet den enorme orgien av hester på alles venstre bryst.

Fra jeg gikk i 1.klasse på barneskolen til jeg gikk ut av ungdomsskolen kan man trygt si at jeg ble kledd opp av moren min. Jeg ble lært å bruke klær fra enten Ralph Lauren, Gant eller Lacoste. Det å bruke joggebukse kunne jeg bare glemme. Jeg var på en måte først ute med å bruke dette i min vennegjeng som først startet å bruke sånne klær på ungdomsskolen og  videregående, da man åpenbart fikk sansen for det motsatte kjønn. Siden har jeg likevel alltid brukt og kjøpt Ralph Lauren-klær, men nå er det stopp.

075

Hest, hest og atter hest. Dette er mine tolv Ralph Lauren-skjorter som brukes mindre og mindre. Trist.

Misforstå meg rett. Ralph Lauren er et nydelig klesmerke, og jeg har utrolig mye av det i klesskapet mitt. Det er de sedvanlige Oxford-skjortene jeg snakker om, tildels piqueene deres, og ikke noe annet. Det er det at skjortene ikke koster mer enn 899,- til 999,- at det blir så lett for alle å bruke. De andre linjene til Ralph Lauren som Black og Purple Label er ikke en del av min misnøye. Det er Polo, og Oxford jeg er drittlei.

Jeg husker jeg var på en fest for intet mindre enn én måned siden. La oss si at det er 100 gutter og 100 jenter på utestedet. Av de 100 guttene har 20 stykker av dem på samme skjorte. Den hvite Oxford-skjorten til Ralph Lauren i slim fit, med de sedvanlige tre blå-rød-blå stripene i enden av sidesømmen på hver side, og button down-krage. 20 andre har den blå, eller andre farger. Vi alle ser like ut.  Før var det sett på som en klein ting å møte opp på et offentlig sted som en bursdag eller på byen med det nøyaktig samme plagget som én eller flere andre. Med Ralph Lauren har det blitt en aksept, og det er helt obskurt for meg.

– Åja, vi har samme skjorte vi, ja?
– Nei, det går bra. Det er 18 andre som har den også.

227424_10151101575953595_517465647_n

Når mamma inviterer til middag er det bare én ting å gjøre; ta på seg skjorta.

Det er med litt selvironi at jeg skriver akkurat det jeg skriver nå. Jeg har selv tolv Oxford-skjorter i skapet som har blitt flittig brukt gjennom de siste årene. Før, da jeg skulle pynte meg, på byen eller i noe form for selskap var Oxford-skjorta et lett valg – rett og slett det jeg alltid valgte å bruke på overkroppen, samme hva. Nå, etter å ha mistet total sansen for det å se ut som alle andre, bruker jeg skjortene sjeldent. Drar jeg hjem til mamma en dag er det mulig jeg tar på meg en for å høre av moren min at jeg ser fin ut.

Arrestér meg gjerne. Du har for så vidt all rett til å gjøre det. Ralph Lauren-skjortene er fantastiske. De er utrolig behagelig å ha på, og har et meget godt snitt. De er simple, og lette å bruke til alle mulige scenarioer. Men jeg har gått lei. Du og jeg kan ikke se like ut hele tiden.

Jeg vil ihvertfall tro de fleste leter etter noe ikke absolutt alle andre har i skapet sitt. Ralph Lauren har jo ikke gjort noe galt, tvert imot det motsatte. De har lykkes i skape en skjorte som kan brukes av alle, i alle aldre, i enhver situasjon. Overalt. Hest, hest, hest.

One thought on “Ralph Lauren – Et allemannseie

  1. Ojojoj.. Råkade titta in på din sida och den verkar intressant, skoj att læsa om en ung mans tankar om ting.. Det du skriver upplevde jag før 18 år sedan, ær idag 36år.. Ting kommer och går, intressant att du verkar tro det ær ett nytt fenomen 🙂 Spara skjortorna, det gjorde inte jag.. Sålde æven mina church skor eftersom jag var trøtt på dem… Men men! Pløtsligt vet man vad man vill, och då bryr man seg inte om vad andra har eller inte har….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s