Skaff deg en skredder

Bukser har tre viktige regler. Passform, passform, passform. I tillegg til dette, kommer ytterligere regler som gjerne står uskrevet i en eller annen motebok. Ihvertfall… Bukser må sitte ordentlig.

En ting som gjør meg uggen er altfor lange bukser. For litt lavere mennesker finnes det kun én løsning – å legge opp buksene hos en skredder. Alle merker opererer i enten 32 eller 34-lengder. Av den grunn kan det være vanskelig for en under 170 å finne seg en bukse som faktisk passer. Jeg selv er 175, og legger opp alle min bukser omtrent 10 cm.  Selv om jeg legger opp buksene mine til den lengden jeg er tilpass med, finnes det likevel andre legitime lengder, uten særlig stort slingringsmonn.

LITT FOR LANG: Denne mannen burde tatt seg en tur til skredderen. Buksen er omtrent 22 cm for lang. Foto: Andreas Aguilera

LITT FOR LANG: Denne mannen burde tatt seg en tur til skredderen. Buksen er omtrent 22 cm for lang. Foto: Andreas Aguilera

På dette bilde kan du si hva du vil, men når alt kommer til alt er dette en total skivebom. Ja, personen er i en alder hvor mote ikke finnes i vokabularet, men likevel. Buksen er drøyt 20 centimeter for lang. Personlig liker jeg bukser som så vidt har kontakt med skoen, der overflødig stoff ikke er et tema. Likevel finnes det unntak.

Er det varmere dager, kan buksen være kortere. Da må man være forsiktig med å ikke vise sokkene. Lag gjerne en oppbrett i tillegg, slik at det er synlig at den skal være “litt kortere enn vanlig”. Dette er noe mer moderne, og ikke veldig vanlig hos menn med mindre man er moteinteressert. Ellers skal det ikke være mer enn 3-4 cm overflødig stoff. Alt annet enn det er for langt.

Nå snakker jeg hovedsakelig om herrebukser. I tillegg til lengde må den være smal i leggen. Alt over 34 cm i omkrets er mindre pent. Personlig legger jeg inn alle buksene mine til 15 (30cm) i leggen, slik at den sitter godt, uten å være altfor stram. Dette er også en ting som er moderne og kun brukt hos de som enten skater, eller de som er interessert i mote.

image1xl

I GRENSELAND: Denne buksen er innafor, men så vidt det er. Foto: Asos.com

image1xl (1)

HØYVANN: Skal du bruke en kort bukse, må du vite hva du gjør for at det ikke skal se latterlig ut. Foto: Asos.com

Bildet over til venstre viser et eksempel på hva som er på grensen til for mye overflødig stoff. Bildet til venstre viser hva som er legitimt i henhold til kort lengde. Som vist på bildet er det ikke noen synlige sokker, som er ekstremt viktig om du skal følge boken. Dessverre er ikke dette en mening alle menn deler, men likevel vokser interessen for smalere, kortere bukser. Her finnes det også masse regler i forhold til dress og andre type bukser, men det kommer jeg tilbake til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s